Tandemspringen

Na een korte instructie op de grond ga je omhoog met één van onze professionele tandeminstructeurs. Je geniet eerst van een rondvlucht boven het eiland van ongeveer 30 minuten terwijl het vliegtuig je naar je afspring hoogte brengt. Het vliegtuig vliegt om het eiland en geeft een leuke sneak-preview van het uitzicht dat je te wachten staat. Ongeveer 5 minuten voor de afsprong haakt de instructeur je met 4 haken aan hem en rechtstreeks aan de parachute vast. Hij doet de deur open en telt af. Ready Set Go!

Voor je erop bedacht bent bevindt je je in vrijeval. Je valt met ongeveer 200 kilometer per uur richting de aarde. Na deze rush van ongeveer 30 seconden opent de instructeur de parachute.

Vervolgens ervaar je onder begeleiding van je instructeur hoe het is om de extra grote duo-parachute te besturen. Na een adembenemende vlucht onder de parachute land je gewoon weer op het vliegveld voor de hangaar.

Online reserveren.

Benieuwd naar de ervaringen van anderen of zelf een reactie schrijven?

Ga naar onze FaceBook pagina!!

Ameland in vogelperspectief: niks is mooier!

Alleen al de vlucht boven het eiland, daar zou ik voor tekenen. Het is prachtig helder, onder ons zien we in de verte Terschelling, we zien ver beneden ons de zeehonden liggen op de plaat, de vuurtoren is een klein rood stipje geworden en aan de zuidkant van het eiland zien we de veerboot varen. Ameland in vogelperspectief: niks is mooier!

Plots worden we bij de les geroepen, we naderen de 9000 ft. In de ogen van mijn tweelingbroer zie ik een mengeling van euforie, extase, angst, spanning, ultiem geluk en blijdschap. De motor van de kist gaat uit, mijn hart gaat onnoemelijk tekeer, het maakt een hels kabaal als de deur van het vliegtuig open gegooid wordt. Ik zie mín broer die stevig vastzit aan zijn tandemmaster, op het stepje van de vleugel stappen.


Ready? Set. GO! En VLAR, hij is weg! Geen tijd om na te denken, voor ik het weet sta ik zelf op dat stepje met mijn master. En dan plots, vlieg ik. IK VLIEG! Ik spreid mijn armen, val met 200 km per uur naar beneden en weet per definitie dat dit het ALLER ALLER mooiste is dat ik OOIT heb meegemaakt.